Idu u Imigracioni centar
0

Uhapšeni odbjegli Kosovari

FENA
Trojica Kosovara, koji su 8. jula pobjegli iz jednog banjalučkog hotela gdje je trebalo da prenoće prije prebacivanja u Imigracioni centar u Lukavici, uhapšeni su jučer u okolini Svodne u općini Novi Grad/Bosanski Novi.

Milazima i Abedina Tuša, te Aliua Redžepa uhapsila je policija RS-a, a bit će predati radnicima Ministarstva sigurnosti BiH, Služba za poslove sa strancima - Terenski centar Banja Luka.

Kosovare je 7. jula legitimirala policija u Čelnicu, a kako nisu imali uredno prijavljen boravak u Bosni i Hercegovini predati su tada radnicima Ministarstva sigurnosti BiH, Služba za poslove sa strancima - Terenski centar Banja Luka.

Iz te institucije su, međutim, 8. jula obavijestili Centar javne bezbjednosti Banja Luka da su se imigranti, u toku noći između 7. i 8. jula udaljili u nepoznatom pravcu, iz jednog motela u Banjoj Luci, u kom su bili smješteni do dolaska pripadnika Imigracionog centra u Lukavici.

Od Kosovara su ranije oduzeti dokumenti i novac, pa niko nije ni posumnjao da će pobjeći tokom noći, najvjerovatnije, kroz prozor objekta.