{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uhapšeni odbjegli Kosovari

F
14.7.2012. u 12:30
0
2
Uhapšeni odbjegli Kosovari
0
Uhapšeni odbjegli Kosovari
Trojica Kosovara, koji su 8. jula pobjegli iz jednog banjalučkog hotela gdje je trebalo da prenoće prije prebacivanja u Imigracioni centar u Lukavici, uhapšeni su jučer u okolini Svodne u općini Novi Grad/Bosanski Novi.
Milazima i Abedina Tuša, te Aliua Redžepa uhapsila je policija RS-a, a bit će predati radnicima Ministarstva sigurnosti BiH, Služba za poslove sa strancima - Terenski centar Banja Luka.

Kosovare je 7. jula legitimirala policija u Čelnicu, a kako nisu imali uredno prijavljen boravak u Bosni i Hercegovini predati su tada radnicima Ministarstva sigurnosti BiH, Služba za poslove sa strancima - Terenski centar Banja Luka.

Iz te institucije su, međutim, 8. jula obavijestili Centar javne bezbjednosti Banja Luka da su se imigranti, u toku noći između 7. i 8. jula udaljili u nepoznatom pravcu, iz jednog motela u Banjoj Luci, u kom su bili smješteni do dolaska pripadnika Imigracionog centra u Lukavici.

Od Kosovara su ranije oduzeti dokumenti i novac, pa niko nije ni posumnjao da će pobjeći tokom noći, najvjerovatnije, kroz prozor objekta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: