BiH
0

Uhapšeni Muhamed Ali Gaši i Mirso Krasnić

Sarajevo-x.com
Na temelju višednevne intenzivne potrage službenika Federalne uprave policije, Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Obavještajno sigurnosne agencije BiH danas su u popodnevnim satima u naselju Ciglane u Sarajevu uhapšeni Muhamed Ali Gaši i Mirso Krasnić.

Na temelju višednevne intenzivne potrage službenika Federalne uprave policije, Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Obavještajno sigurnosne agencije BiH, dana 14. 01. 2008. godine u popodnevnim satima u naselju Ciglane u Sarajevu slobode su lišeni Muhamed Ali Gaši i Mirso Krasnić, za kojima je po nalogu Kantonalnog Suda Sarajevo izdata tjeralica, a zbog postojanja osnova sumnje da su članovi zločinačke organizacije protiv koje Kantonalno tužiteljstvo sprovodi istragu.

Također, slobode je lišen i I. M. koji je zatečen zajedno s odbjeglim osobama u istom stanu.

Naime, tokom proteklih nekoliko dana službenici policije i OSA-e BIH su intenzivno radili na prikupljanju saznanja i lociranju osoba za kojima je Kantonalni sud izdao potragu te je u noći između 13. i 14. januara tekuće godine nakon prikupljenih saznanja i izvršenih analiza izvršen pregled ukupno 70 stanova na prostoru naselja Ciglane te su tokom današnjeg dana navedeni otkriveni i lišeni slobode .

Službenici policije zahvaljuju svim građanima na suradnji i razumijevanju. Aziz Gaši i Adnan Alomerović su i dalje u bjekstvu te molimo građane da u slučaju bilo kakvih saznanja o kretanju i boravku istih informaciju proslijede najbližoj Policijskoj upravi ili Operativnom dežurstvu Federalne uprave policije na brojeve telefona: 033 26 13 00 i 033 28 00 20, saopšteno je iz Federalne uprave policije.

U toku su daljnje aktivnosti na pronalasku odbjeglih osoba.