BiH
177

Uhapšeni članovi Komisije za polaganje vozačkih ispita danas će biti predati Tužilaštvu USK

Piše: M. Ć.
Tužilaštvo USK (Foto: Klix.ba)
Tužilaštvo USK (Foto: Klix.ba)
Nakon jučerašnjeg hapšenja tri člana Komisije za polaganje vozačkih ispita u Velikoj Kladuši, iz MUP-a USK danas su otkrili nešto više detalja o provedenoj akciji.

Naime, akcija hapšenja desila se jučer oko 14 sati prilikom održavanja praktičnog dijela polaganja vozačkog ispita u ovom gradu.

"Pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a USK lišili su slobode tri osobe koje se nalaze u Komisiji za polaganje vozačkih ispita. Radi se o S. O. (1963.) iz Cazina, T. B. (1959.) iz Bihaća i H. F. (1960.) iz Bosanske Krupe", kazala je za Klix.ba Snežana Galić, glasnogovornica MUP-a USK, dodajući da su članovi Komisije lišeni slobode u trenutku primanja mita.

Akcija je provedena na osnovu naredbe Općinskog suda u Velikoj Kladuši, a izvršen je pretres vozila koja su u njihovom vlasništvu, te su pronađeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela primanje dara i drugih oblika koristi.

Još uvijek traje kriminalistička obrada uhapšenih, a danas bi trebali biti predati Tužilaštvu USK na daljnje postupanje.

Podsjećamo, pripadnici Specijalne policije MUP-a Unsko-sanskog kantona u aprilu prošle godine su uhapsili koordinatora Komisije za polaganje vozačkih ispita Nermina Ćoralića, inače zaposlenika Kantonalnog ministarstva obrazovanja, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo zloupotreba položaja ili ovlasti.

Osim Ćoralića, tada su uhapšena i trojica članova Komisije zbog sumnje da su sudjelovali u nezakonitom izdavanju vozačkih dozvola za određenu cijenu te time pribavili imovinsku korist.

Iz MUP-a USK tada su najavili da je spisak upletenih u malverzacije u vezi polaganja vozačkih ispita i nelegalnog rada autoškola mnogo veći i da bi moglo doći do novih hapšenja.

Jučerašnja akcija je najvjerovatnije samo nastavak započetih aktivnosti.