Ispisali "Srbija" i "4S"
108

Uhapšeni Brčaci koji su uništili grafit posvećen žrtvama Srebrenice

A. K.
Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba
Dvije osobe koje su osumnjičene za uništavanje grafika u Brčkom koji je posvećen žrtvama genocida u Srebrenici, uhapšene su tokom ovom petka.
Naime, kako su saopćili iz policije Brčko distrikta, intenzivnim mjerama i radnjama pronađene su dvije osobe, a riječ je 35-godišnjem G.P. i 20-godišnjem O.P. iz ovog grada.

Iz policije je navedeno da su preduzimajući redovne mjere i radnje u okviru svojih aktivnosti, noćas u 3:32 sati uočili da je na zidu gradskog mezarja u naselju Ivici precrtan natpis "Brčko '92 never forget Srebrenica '95 8.372…", a ispod njega ćiriličnim pismom ispisan drugi. Ćirilicom su ispisali "Srbija" uz iscrtani krst sa četiri slova "S".

"Preduzimajući intenzivne mjere i radnje iz svoje nadležnosti policijski službenici Policije Brčko distrikta su pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta u vrlo kratkom roku rasvijetlili događaj i identifikovali počinioce", naveli su iz policije.

Grafit na zidu koji se nalazi na ulazu u mezarje Meraje u kojem je ukupano i 198 civilnih žrtava proteklog rata sa geslom "Brčko '92 never forget Srebrenica '95 8.372…" djelo je navijačke skupine reprezentacija Bosne i Hercegovine BH Fanaticosi (BHF).