Bez zvanične note
36

Uhapšeni bivši borac Armije RBiH Husein Mujanović ostaje u pritvoru u Beogradu

Srna
Ambasada BiH u Beogradu (Foto: SRNA)
Ambasada BiH u Beogradu (Foto: SRNA)
Bivši borac Armije RBiH Husein Mujanović, koji je jučer, prema potjernici MUP-a Srbije, uhapšen na graničnom prijelazu Priboj-Uvac, ostat će u pritvoru.

Savjetnik u Ambasadi BiH u Beogradu Miroslav Kojić rekao je za Srnu da u ovu ambasadu još nije stigla zvanična nota o hapšenju Mujanovića, ali da je dobijena informacija od MUP-a Srbije, odnosno Policijske uprave Beograd, telefonskim putem da je Mujanović uhapšen juče na graničnom prelazu Priboj-Uvac, između Srbije i BiH.

Prema njegovim riječima, Mujanoviću je određen policijski pritvor do 48 sati i on se od sinoć u 22.15 sati nalazi u pritvoru u Beogradu.

Nakon toga istražni sudija i tužilaštvo treba da odluče koje će dalje preduzeti mjere.

"Obaviješteni smo telefonskim putem da je uhapšena osoba Husein (Saliha) Mujanović, rođen 21. septembra 1959. godine u Kostićima, u Bijelom Polju, u Crnoj Gori na osnovu potjernice MUP Srbije za krivično djelo ratnog zločina protiv civila u Hrasnici i Sokolović koloniji", rekao je Kojić.

Prema njegovim riječima, Ambsada je obaviještena da Mujanović ima državljanstvo i BiH i Crne Gore, kao i da je tražio da o njegovom hapšenju bude obaviještena i Ambasada Crne Gore u Beogradu.