{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uhapšeni Bahir Imamović će najvjerovatnije biti izbačen iz SDP-a

7.5.2015. u 21:54
178
174
Uhapšeni Bahir Imamović će najvjerovatnije biti izbačen iz SDP-a
178
Uhapšeni Bahir Imamović će najvjerovatnije biti izbačen iz SDP-a
Irfan Čengić
Generalni sekretar Socijaldemokratske partije BiH Irfan Čengić kazao je za Klix.ba da je SDP BiH vršio reevidenciju članstva, te da će Bahir Imamović, pomoćnik ministra u Ministarstvu industrije, energetike i rudarstva u Vladi Tuzlanskog kantona, koji je danas lišen slobode, najvjerovatnije biti izbačen iz stranke ako se reevidentirao.
"Mi smo vršili reevidenciju članstva, ako se on reevidentirao, a to moramo provjeriti, najvjerovatnije će biti izbačen zbog ovakvih aktivnosti. Podržavamo borbu protiv kriminala i korupcije i zato i jeste naša vlada usvojila set antikorupcionih zakona“, kazao je Čengić.

Podsjećamo, Bahir Imamović, pomoćnik ministra u Ministarstvu industrije, energetike i rudarstva u Vladi Tuzlanskog kantona danas je lišen slobode u trenutku primanja mita.

Imamović je lišen slobode prilikom primopredaje dara u iznosu od 10.000 KM, od ukupno 30.000 KM koje je trebao uzeti od dužnosnika preduzeća Tuzla-kvarc d.o.o. Tuzla.

Bahir Imamović obnašao je dužnost pomoćnika ministra industrije, energetike i rudarstva Tuzlanskog kantona u periodu 2001.-2014. godine. Bio je zaposlen i na poziciji direktora Katastra Općine Gračanica, te tehničkog sekretara firme Gramat iz Gračanice.

Prema podacima sa zvanične web stranice Vlade Tuzlanskog kantona, Imamović je od 2011. do 2014. godine bio član SDP BiH.

Socijaldemokratska partija BiH 1. aprila 2015. godine okončala je reevidenciju članstva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: