Akcija SIPA-e u Banjoj Luci
0

Uhapšene tri osobe zbog sumnje da su dilale drogu

Sarajevo-x.com
Po nalogu tužioca Tužilaštva BiH, na području Banje Luke, lišene su slobode tri osobe, osumnjičene za kazneno djelo organizovanog kriminala u vezi sa kaznenim djelom neovlaštenog prometa opojnim drogama.

Po nalogu tužitelja iz Odjela III Tužiteljstva BiH, djelatnici SIPA, na području Banja Luke, lišili su slobode osumnjičene: Grabež Saša Danijela, rođenog 1982. godine, Tejić Dušana, rođenog 1984. godine i Cumbo Milovana, rođenog 1980. godine.

Oni su pod višemjesečnom istragom Tužilaštva BiH, a osumnjičeni su da su počinili kazneno djelo organiziranog kriminala iz člana 250. u vezi sa kaznenim djelom neovlaštenog prometa opojnim drogama iz člana 195. KZ BiH.

Uporedo sa lišenjem slobode izvršeni su pretresi na više lokacija na području Banje Luke, te je izuzeto više mobilnih telefona i drugih predmeta bitnih za proces istrage, a zaplijenjena je količina od oko kilogram opojne droge "skunk".

Istraga Tužilaštva BiH odnosi se na više osoba, a u radu na ovom predmetu ranije je zaplijenjena određena količina opojne droge "skunk" i opojne droge herion.

Postupajući tužilac Tužilaštva BiH u zakonskom roku će ispitati osumnjičene, nakon čega će odlučiti o pokretnju prijadloga za određivanje pritvora, saopšteno nam je iz ove institucije.