Nakon ubistva starca iz Maoče
0

Uhapšene dvije osobe osumnjičene za ubistvo

FENA
Policija Brčko distrikta lišila je danas slobode dvije osobe koje se sumnjiče za ubojstvo J.D. (69) u Maoči a potom i za podmetanje požara u njegovoj obiteljskoj kući koja je skoro potpuno izgorjela.

Dana 03.12.2008 godine oko 17,15 sati Policiji se obratio građanin i prijavio da u mjestu Maoča, Brčko distrikt BiH, gori privatna kuća vlasništvo osobe sa inicijalima J.D.

Odmah po saznanju na lice mjesta izašli su policijski službenici kao i pripadnici Protu vatrogasne jedinice koji su lokalizirali požar.

Na licu mjesta ustanovljeno je da je kuća gotovo u cjelosti izgorjela. Pregledom mjesta događaja, pronađeno je beživotno tijelo jedne osobe. Izvršenim provjerama utvrđeno je da se najvjerovatnije radi o vlasniku kuće sa inicijalima J.D., koji je i stradao u navedenom požaru.

Dana 04.12.2008. godine od strane pripadnika policije i protivpožarnog inspektora Vlade Brčko distrikta BIH, a uz kordinaciju dežurnog tužitelja Tužilaštva Brčko distrikta BIH započeto je vršenje očevida i utvrđivanja svih činjenica koje se odnose na navedeni događaj.

S obzirom da su u pojedinim fazama očevida pripadnici policije pronalazili tragove koji su upućivali da bi se moglo raditi o ubojstvu a ne o nesretnom slučaju, kao što je to ranije policiji bilo prijavljeno, pripadnici policije su razvili detaljnu istragu.

Sumnje istražitelja policije potvrdila je obdukcija, koja je pokazala da se radi o nasilnoj smrti, a ne o nesretnom događaju.