Velika Kladuša
118

Uhapšena majka koja je maloljetnu kćerku prisilila na vanbračnu zajednicu s djeverom

Piše: M. D.
Osim 32-godišnjeg M.F. iz Velike Kladuše koji je prije dva dana uhapšen zbog sumnje da je duže od tri mjeseca imao seksualne odnose sa 16-godišnjom djevojkom iz BIhaća, uhapšena je i njena majka koja se sumnjiči da je djeveru dozvoljavala intimne odnose sa njenom kćerkom, saznaje Klix.ba.

Slučaj je prijavila nana 16-godišnje djevojke iz Bihaća.

"Prema prijavi, ova djevojka je od januara živjela u Velikoj Kladuši s osobom inicijala M. F. (32), a osoba koja je ovo prijavila sumnja da su imali i seksualne odnose", kazao je za Klix.ba Ale Šiljdedić, glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) USK.

M. F. je zadržan u Policijskoj stanici Bihać radi kriminalističke obrade, a u sklopu provjera navoda iz prijave maloljetnoj Bišćanki je urađen ginekološki pregled.

Istražnim radnjama u vezu sa krivičnom djelom vanbračne zajednice sa mlađim maloljetnikom dovedena je majka 16-godišnjakinje.

Kao što smo već objavili, Tužilaštvo Unsko-sanskog kantona (USK) zaprimilo je 11. aprila prijavu Policijske stanice Bihać o osnovi sumnje da je počinjeno krivično djelo vanbračne zajednice s mlađim maloljetnikom.