BiH
0

Uhapšena i osma osoba zbog kaznenog djela 'zločinačka organizacija'

FENA
Službenici Federalne uprave policije (FUP) u suradnji s MUP-om Kantona Sarajevo jučer su priveli A. S. (1976.), državljanin BiH i Republike Srbije, nastanjenog u Sarajevu zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo zločinačka organizacija, a u vezi s teškim kaznenim djelima protiv opće sigurnosti ljudi i imovine, te kaznenim djelom ubojstva u pokušaju, saopćeno je iz Federalne uprave policije.

Radi se o nastavku istrage o pokušaju ubojstva i podmetanju minsko-eksplozivnih i zapaljivih naprava na prostoru Zeničko-dobojskog, Srednjobosanskog i Kantona Sarajevo koju vodi Kantonalno tužiteljstvo Travnik.

Naime, postoji osnov sumnje da je uhićeni A. S. angažirao grupu osoba - J. Ć., F. K., A. K., A. A., E. Z., D. Č. i I. B. koji su vršili prijetnje, iznudu, uništavali imovinu i pokušali izvršiti ubojstvo a sve radi rušenja konkurencije u poslu.

"A.S. je predat Kantonalnom tužiteljstvu Travnik dok je za ostalih sedam osoba, koje su u proteklim aktivnostima policije već lišene slobode, također dostavljeno izvješće o postojanju osnova sumnje da su počinili kazneno djelo zločinačka organizacija. U tijeku su kriminalističko-operativne radnje na ovom predmetu, saopćeno je iz FUP-a.