BiH
3

Uhapšena dva radnika hotela Holiday

Klix.ba
Foto. Arhiv/Klix.ba
Foto. Arhiv/Klix.ba
Danas su uhapšeni radnici hotela Hiliday Vahid Alić i Adis Skorupan, a protiv kojih Tužilaštvo Kantona Sarajevo provodi istragu zbog krivičnog djela porezne utaje.

U vezi dešavanja u hotelu Holiday Sarajevo HTD Sarajevo d.o.o. koji je u stečaju od 24. jula 2015. godine, radi pravilnog informisanja javnosti, Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo je izdalo saopćenje.

"Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo raspolaže dokazima da su okupljanja radnika u prostorijama hotela Holiday Sarajevo HTD Sarajevo d.o.o. u stečaju organizovale osobe Vahid Alić i Adis Skorupan, a u cilju onemogućavanja rada stečajnog upravnika i provođenja odluka nadležnih sudova", navodi se u saopćenju.

Naime, Tužilaštvo raspolaže dokazima koji upućuju na povezanost Vahida Alića i Adisa Skorupana sa osobama protiv kojih ovo Tužilaštvo provodi istragu zbog krivičnog djela porezne utaje iz člana 273. KZ F BiH, te da su današnja dešavanja u uskoj vezi sa navedenom istragom.

S tim u vezi, po naredbi ovog Tužilaštva dana 24. jula 2015. godine slobode su lišeni Vahid Alić i Adis Skorupan, zbog osnova sumnje da su počinili krivična djela sprječavanje službene osobe u vršenju službene radnje iz člana 358. KZ FBiH i organiziranje otpora iz člana 361. KZ FBiH. Nakon što osumnjičeni budu predati Tužilaštvu, isti će biti ispitani od strane postupajućih tužilaca, te će u tom smislu biti donesena odluka o daljnjim mjerama i radnjama koje je potrebno poduzeti protiv osumnjičenih lica, saopćeno je iz ureda glavne tužiteljice Tužilaštva KS.