FUP
0

Uhapšen zbog zloupotreba droga

FENA
Provodeći kontinuirane aktivnosti na suzbijanju zloupotrebe opojnih narkotičkih sredstava u utorak su policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) podnijeli Kantonalnom Tužilaštvu Srednjobosanskog kantona Travnik Službeni izvještaj protiv Z. N. rođenog 1963. godine u Travniku, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje promet opojnih droga" član 238. KZ FBiH.

Postoji osnov sumnje da je Z. N. nelegalno nabavljao opojnu drogu na području Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), koju je potom u svom stanu pakovao u manje paketiće pogodne za uličnu prodaju, te da je iste prodavao na području Srednjobosanskog kantona (SBK).

Prilikom kontrole vozila, policijski službenici su izvršili pretres, te su kod imenovanog pronašli dva paketića praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga heroin.

O navedenim aktivnostima upoznato je nadležno tužilaštvo, naklon čega je izvršen pretres stana koji imenovani koristi, kojom prilikom je Z. N. dobrovoljno predao 11 inzulinskih šprica s iglama, kašiku s tragovima praškaste materije koja asocira na heroin te digitalnu vagu. Ovaj predmet je predat nadležnom tužilaštvu na dalje postupanje, a policijski službenici nastavljaju sa aktivnostima na istom.