{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uhapšen zbog lažnog stečaja

F
18.2.2009. u 17:02
0
0
Uhapšen zbog lažnog stečaja
0
Uhapšen zbog lažnog stečaja
Službenici Federalne uprave policije jučer su slobode lišili A. Dž. (1948) iz Sarajeva zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo "lažni stečaj", te podnijeli izvješće o počinjenom kaznenom djelu protiv još tri osobe: B, Dž. (1970) iz Živinica, E. Dž. (1977) i A. DŽ. (1974) oboje iz Sarajeva, zbog sumnje da su bili saučesnici u izvršenju ovog kaznenog djela.
Naime, postoji osnov sumnje da je uhapšeni, obavljajući funkciju ovlaštene osobe za zastupanje i predstavljanje jednog privrednog društva iz Sarajeva koje se bavi proizvodnjom privrednog i drugih vrsta eksploziva, zajedno sa prijavljenim saučesnicima od 1999. godine poduzimao radnje s ciljem umanjenja imovine tog privrednog društva.

Oni su prodajom, otuđenjem, propuštanje naplate, zaključivanjem fiktivnih ugovora, priznanjem nepostojećih potraživanja, uništenjem i prikrivanjem poslovnih knjiga, te drugim radnjama doveli do platežne nesposobnosti, insolventnosti i iskazanog poslovnog gubitka privrednog društva, te prouzročili tešku posljedicu osnivačima i povjeriocima tog privrednog društva i uz prethodni dogovor prijavili pokretanje stečajnog postupka.

Na ovaj način sumnja se da su pričinili izravnu štetu većinskom stranom ulagaču iz Republike Hrvatske u iznosu od najmanje 500.000 KM.

U toku su daljnje kriminalističko-operativne radnje na ovom predmetu, a uhićeni A. Dž. predat je Kantonalnom tužiteljstvu Sarajevo na daljnje postupanje, saopćeno je iz Federalne uprave policije.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: