{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uhapšen zatvorski ljekar koji je odobrio prebacivanje Muhameda Ali Gašija u KCUS

S
17.1.2008. u 13:51
0
0
Uhapšen zatvorski ljekar koji je odobrio prebacivanje Muhameda Ali Gašija u KCUS
0
Uhapšen zatvorski ljekar koji je odobrio prebacivanje Muhameda Ali Gašija u KCUS
Službenici Federalne uprave policije su tokom jučerašnjeg dana, postupajući po nalogu Kantonalnog Tužilaštva Sarajevo, a vezano za premještanje pritvorenika Muhameda Ali Gašija u KCUS, uhapsili zatvorskog ljekara Zejnila Pandžu.
Dan nakon što je uhapšen, Muhamed Ali Gaši prebačen je u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu zbog povreda oka. Sa Klinike za očne boilesti KCUS Gaši je jučer prebačen u sarajevski zatvor.

Nakon što su obavili razgovor sa većim brojem osoba uposlenim u Kazneno- popravnom zavodu Sarajevo, s ciljem prikupljanja informacija o navedenom događaju, pripadnici FUP-a uhapsili su Zejnila Pandžu (1944.), zatvorskog ljekara, a zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo "Zloupotreba službenog položaja".

Naime, postoji osnov sumnje da je imenovani zloupotrebom službenog položaja i suprotno procedurama Pravilnika o kućnom redu u ustanovama za određivanje mjera pritvora omogućio pritvoreniku stjecanje koristi i nanio štetu Proračunu Kantona Sarajevo i Federacije Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Federalne uprave policije.

Pripadnici Federalne uprave policije nastavljaju sa daljnjim aktivnostima na ovom slučaju.

Također, u saradnji sa Kantonalnim Tužilaštvom Sarajevo nastavljene su aktivnosti na istrazi oko zločinačke organizacije, posebno nakon što su prikupljena nova saznanja o kojim su pripadnike Tužilaštva i Federalne uprave policije obavjestili oštećeni građani.

Iz FUP-a još jedanput upućuje se poziv svima onima koji su oštećeni bilo od strane osoba lišenih slobode, bilo od nekih drugih osoba, a kada je u pitanje reketiranje, lihvarstvo, iznuda… da svoja saznanja i informacije kojima raspolažu dostave Federalnoj upravi policije putem telefona 033 26 13 00 ili izravno inspektorima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: