{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uhapšen zatvorski ljekar koji je odobrio prebacivanje Muhameda Ali Gašija u KCUS

S
17.1.2008. u 13:51
0
0
Uhapšen zatvorski ljekar koji je odobrio prebacivanje Muhameda Ali Gašija u KCUS
0
Uhapšen zatvorski ljekar koji je odobrio prebacivanje Muhameda Ali Gašija u KCUS
Službenici Federalne uprave policije su tokom jučerašnjeg dana, postupajući po nalogu Kantonalnog Tužilaštva Sarajevo, a vezano za premještanje pritvorenika Muhameda Ali Gašija u KCUS, uhapsili zatvorskog ljekara Zejnila Pandžu.
Dan nakon što je uhapšen, Muhamed Ali Gaši prebačen je u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu zbog povreda oka. Sa Klinike za očne boilesti KCUS Gaši je jučer prebačen u sarajevski zatvor.

Nakon što su obavili razgovor sa većim brojem osoba uposlenim u Kazneno- popravnom zavodu Sarajevo, s ciljem prikupljanja informacija o navedenom događaju, pripadnici FUP-a uhapsili su Zejnila Pandžu (1944.), zatvorskog ljekara, a zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo "Zloupotreba službenog položaja".

Naime, postoji osnov sumnje da je imenovani zloupotrebom službenog položaja i suprotno procedurama Pravilnika o kućnom redu u ustanovama za određivanje mjera pritvora omogućio pritvoreniku stjecanje koristi i nanio štetu Proračunu Kantona Sarajevo i Federacije Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Federalne uprave policije.

Pripadnici Federalne uprave policije nastavljaju sa daljnjim aktivnostima na ovom slučaju.

Također, u saradnji sa Kantonalnim Tužilaštvom Sarajevo nastavljene su aktivnosti na istrazi oko zločinačke organizacije, posebno nakon što su prikupljena nova saznanja o kojim su pripadnike Tužilaštva i Federalne uprave policije obavjestili oštećeni građani.

Iz FUP-a još jedanput upućuje se poziv svima onima koji su oštećeni bilo od strane osoba lišenih slobode, bilo od nekih drugih osoba, a kada je u pitanje reketiranje, lihvarstvo, iznuda… da svoja saznanja i informacije kojima raspolažu dostave Federalnoj upravi policije putem telefona 033 26 13 00 ili izravno inspektorima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: