Policija potvrdila
548

Uhapšen osumnjičeni za brutalan napad na povratnike kod Višegrada

D. Be.
Policijska uprava Foča
Policijska uprava Foča

Policija iz Višegrada uhapsila je osobu inicijala B.P. iz ovog mjesta koji je osumnjičen da je izvršio razbojništvo na štetu dvoje starijih osoba M.A. i M.F., inače povratnika u selu Omeragići kod Višegrada, potvrđeno je za Klix.ba iz Policijske uprave Foča.

Iz policije su nam rekli da je uhapšeni od ranije poznat policiji po vršenju krivičnih djela razbojništva.

U toku je kriminalistička obrada nad uhapšenim, koji se može dovesti u vezi sa izvršenjem navedenog krivičnog djela i nad istim se sprovode određene kriminalističko-istražne mjere i radnje na dokumentovanju i rasvetljavanju razbojništva, navedeno je u saopštenju.

"Policijski službenici Policijske stanice Višegrad sinoć oko 23:30 časova uhapsili su B.P. i preduzimaju sve mjere i radnje, pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo", naveli su u saopćenju.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević osudio je ranije danas napad na povratnike Fadila i Ajšu Memišević iz sela Omeragići, koje je napala i pretukla, do sada, nepoznata osoba i izrazio nadu da će nadležni organi što prije rasvijetliti ovaj slučaj.

Brutalan napad na dvoje starijih povratnika osudile su i političke stranke čije su centrale u Sarajevu.

"Bošnjački povratnici, kao i svi ljudi u Bosni i Hercegovini, moraju uživati slobodu, sigurnost i osnovna ljudska prava. Obaveza je nadležnih organa da im to osiguraju, a političkih zvaničnika u entitetu RS da izbjegavaju retoriku i poteze koji narušavaju sigurnost i stabilnost", kazao je danas član Predsjedništva BiH Denis Bećirević.

Podsjetimo, dvoje starijih osoba koji su zadobili teške tjelesne povrede pronašla je grupa povratnika Bošnjaka koji dolaze vikendom u Višegrad.

Napadač koji je pretukao i opljačkao Fadila i Ajšu, koji su u osmoj deceniji života, je bio maskiran.