BiH
0

Uhapšen Đorđislav Aškraba, osumnjičen za zločin protiv čovječnosti

FENA
Pripadnici Centra za istraživanje ratnih zločina uz asistenciju Jedinice za specijalnu podršku Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su na području opštine Kalinovik lišili slobode, po naredbi Tužilaštva BiH, A.Đ zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo zločina protiv čovječnosti.

Kako je saopćeno iz SIPA-e, A. Đ. će tokom dana, nakon kriminalističke obrade u Centru, biti predat u Tužilaštvo BiH na dalju nadležnost.

Prema informaciji Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo, riječ je o Đorđislavu Aškrabi.

SIPA je danas saopćila i da je 24. augusta na području općine Ljubinje uhapšeno 12 lica. Jedno lice je bh. državljanin D.M. iz Trebinja, a ostalih 11 lica je albanske nacionalnosti.

Njih su na magistralnom putu Ljubinje - Trebinje uhapsili policijski službenici Regionalnog ureda Mostar i Jedinice za specijalnu podršku SIPA-e, u saradnji sa pripadnicima Granične policije BiH i Centra javne bezbjednosti Trebinje. Traga se za još jednim licem.

Uhapšeni državljanin BiH, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo krijumčarenja osoba predat je Tužilaštvu BiH na dalje postupanje, dok je 11 lica albanske nacionalnosti nakon kriminalističke obrade predato Službi za poslove sa strancima Ministarstva sigurnosti BiH.