{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uhapšen optuženi za zločine u Zvorniku

S
3.1.2010. u 15:00
0
2
Uhapšen optuženi za zločine u Zvorniku
0
Uhapšen optuženi za zločine u Zvorniku
Zgrada Tužilaštva za ratne zločine u Beogradu
Darko Janković - Pufta, koji se tereti za zločine počinjene u opštini Zvornik, priveden je po nalogu srpskog Tužilaštva za ratne zločine, izjavio je portparol Tužilaštva Bruno Vekarić.
"Tužilaštvo je zatražilo da mu bude određen pritvor o čemu će danas odlučivati nadležni sudija", rekao je Vekarić za Radio-televiziju Srbije /RTS/.

On je naveo da se dugo traga za Jankovićem, koji se tereti za zločine počinjene u opštini Zvornik, a posebno u Čelopeku, kao i za protjerivanje 1 800 civila.

Vekarić je podsjetio da je u slučaju suđenja za ratne zločine u Zvorniku jedan postupak protiv Jankovića razdvojen, jer on nije bio dostupan vlastima.

Jankovića su mnogi svjedoci i okrivljeni tokom suđenja, koje traje od 2005. godine, povezivali sa zločinima u opštini Zvornik, odnosno lokalitetima u Domu kulture u Čelopeku, Ekonomiji i Ciglani.

Vijeće za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu osudilo je 2008. godine za zločine u Zvorniku trojicu bivših pripadnika dobrovoljačkih jedinica "Pivarski" i "Žute ose". Dragan Slavković je osuđen na 15 godina zatvora, Ivan Korać na 13, Siniša Filipović na tri godine, dok je Dragutin Dragićević oslobođen optužbe.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: