Uhapšen optuženi za zločine u Zvorniku

S
SRNA
3.1.2010. u 15:00
0
2
Uhapšen optuženi za zločine u Zvorniku
0
Uhapšen optuženi za zločine u Zvorniku Zgrada Tužilaštva za ratne zločine u Beogradu
Darko Janković - Pufta, koji se tereti za zločine počinjene u opštini Zvornik, priveden je po nalogu srpskog Tužilaštva za ratne zločine, izjavio je portparol Tužilaštva Bruno Vekarić.
"Tužilaštvo je zatražilo da mu bude određen pritvor o čemu će danas odlučivati nadležni sudija", rekao je Vekarić za Radio-televiziju Srbije /RTS/.

On je naveo da se dugo traga za Jankovićem, koji se tereti za zločine počinjene u opštini Zvornik, a posebno u Čelopeku, kao i za protjerivanje 1 800 civila.

Vekarić je podsjetio da je u slučaju suđenja za ratne zločine u Zvorniku jedan postupak protiv Jankovića razdvojen, jer on nije bio dostupan vlastima.

Jankovića su mnogi svjedoci i okrivljeni tokom suđenja, koje traje od 2005. godine, povezivali sa zločinima u opštini Zvornik, odnosno lokalitetima u Domu kulture u Čelopeku, Ekonomiji i Ciglani.

Vijeće za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu osudilo je 2008. godine za zločine u Zvorniku trojicu bivših pripadnika dobrovoljačkih jedinica "Pivarski" i "Žute ose". Dragan Slavković je osuđen na 15 godina zatvora, Ivan Korać na 13, Siniša Filipović na tri godine, dok je Dragutin Dragićević oslobođen optužbe.


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: