U Banjoj Luci
274

Uhapšen muškarac zbog sumnje da je saučesnik u prikrivanju ubistva Davida Dragičevića

Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Iz Okružnog tužilaštva Banja Luka oglasili su se saopćenjem u kojem navode da je uhapšen muškarac A.K., za kojeg je zatražen pritvor zbog sumnje da je počinio krivično djelo pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela u slučaju ubistva Davida Dragičevića.

Nezvanično, radi se o Alenu Kukiću.

U krivičnom predmetu Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, a u vezi sa počinjenim krivičnim djelom ubistvo na štetu Davida Dragičevića iz Banja Luke, tužilac ovog Tužilaštva nakon ispitivanja osumnjičenog lica A.K., rođen 1982.godine iz Banja Luke, stavio je dana 20.09.2018.godine, prijedlog Osnovnom sudu u Banja Luci za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo Pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela iz člana 333 stav 2. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak, te iz razloga postojanja naročitih okolnosti koje ukazuju da bi osumnjičeni mogao ometati krivični postupak uticajem na svjedoke shodno članu 197. stav 1. tačka b. Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske.

Nakon razmatranja prijedloga za određivanje mjere pritvora sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Banja Luci, donio je rješenje kojim je osumnjičenom odredio pritvor u trajanju od mjesec dana.

Okružno javno tužilaštvo Banja Luka i dalje intenzivno sprovodi istragu u gore pomenutom krivičnom predmetu.

Banjalučki novinar i bloger Slobodan Vasković objavio je i fotografije zapisnika o uzimanju izjave za određivanje pritvora.