BiH
0

Uhapšen Momčilo Šešelj zbog posla s drogama

FENA
Policijska uprava Čapljina uhitila je Momčila Šešelja (1964) na temelju naredbe Općinskog suda u Neumu jer je izbjegavao izdržavanje zatvorske kazne u trajanju od tri godine i šest mjeseci zbog kaznenog djela nedozvoljene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Kako je priopćeno iz MUP-a HNŽ-a, planom uhićenja policija je predvidjela nasilni ulazak u objekte, jer se raspolagalo saznanjima da je Šešelj naoružan, spreman za pružanje otpora i opasan, pa je plan odobrio policijski komesar uz uporabu Jedinice za potporu.

Akcija je izvedena 25. svibnja u ranim jutarnjim satima te je tom prilikom Šešelj lišen slobode i nakon kriminalističke obrade predan sudskoj policiji u Čapljini. Na temelju naredbe Općinskog suda u Čapljini bit će nastavljeno pretresanje stana i poslovnih prostorija te okoliša i pratećih objekata u sastavu stana zbog sumnje da se Šešelj bavi nedozvoljenom proizvodnjom i prometom opojnih droga i narkotika.

Tijekom pretresa potvrđena su operativna saznanja MUP-a da je Šešelj naoružan, te su pronađena četiri mobilna telefona, dvije radio stanice "Motorola" GP s penjačem, jedna automatska puška " AP-72" s tromblonskim nastavkom, dvije vojne puške "M-48", 13 komada spremnika za automatsku pušku, 504 komada streljiva kalibra 7,62 mm i 99 komada streljiva 7,9 mm.

Također, pronađen je novinski smotuljak sa sadržajem oko 100 komada sjemenki indijske konoplje i novinski smotuljak sa sadržajem biljne zeljaste tvari koja asocira na opojnu drogu marihuanu.

Akcija je završena i provedena prema planu, a tijekom akcije nije bilo ozlijeđenih građana niti službenih policijskih osoba.