BiH
0

Uhapšen Karadžićev finansijer

Sarajevo-x.com
Radovan Karadžić
Radovan Karadžić
Željko Radovanović (35), vođa organizovane kriminalne grupe koja je povezana sa haškim optuženikom Radovanom Karadžićem, uhapšen je u Sarajevu , objavio je srbijanski dnevni list Blic na svom portalu.

Radovanović, poznatiji pod nadimkom Votka, vođa je organizovane kriminalne grupe kod čijih pripadnika je srpska policija prije godinu dana našla 48,7 kg heroina, 4,2 kg kokaina te 200.000 eura namjenjenih za finansiranje skrivanja tada odbjeglog haškog optuženika Radovana Karadžića.

Specijalni sud za organizovani kriminal u Beogradu raspisao je potjernicu za Radovanovićem, kao prvooptuženim pripadnikom jedne od najvećih narko-grupa, koja se bavila prodajom droge u Srbiji, BiH i drugim zemljama regije.

Suđenje devetorici uhapšenih pripadnika Radovanovićeve grupe počelo je prije dva mjeseca. Jedan od njegovih glavnih saradnika bio je Ljuban Ećim(44), bivši zamjenik načelnika banjalučkog Centra državne bezbjednosti Republike Srpske.

  • Za sada nije poznato da li je Radovanović u BiH uhapšen zbog krivičnog dela koje je tamo počinio ili po Interpolovoj poternici koju je za njim raspisala Srbija. Radovanović je rodom iz Bijeljine, što znači da bi mogao da se pozove na bosansko državljanstvo i tako izbegne izručenje u Srbiju - kaže za „Blic” izvor blizak postupku koji se u Srbiji vodi protiv Radovanovićeve grupe.