|

Uhapšen Dragan Đurić, Dodikov poslovni prijatelj i vlasnik RK Boska

Uhapšen Dragan Đurić, Dodikov poslovni prijatelj i vlasnik RK Boska
3
Piše: G. D.
10.12.2014. u 16:13
9
komentara
3

dijeljenja
Uhapšen Dragan Đurić, Dodikov poslovni prijatelj i vlasnik RK Boska Foto: Arhiv/Klix.ba
Tužilaštvo za organizovani kriminal Republike Srbije podiglo je optužnicu protiv predsjednika UO Veterinarskog zavoda Dragana Đurića i još šestero okrivljenih.
Oni su optuženi zbog ugovaranja i prodaje privrednim društvima regresiranih i neregresiranih mineralnih đubriva u pančevačkoj Azotari od 2009. do 2012. godine.

Osim Đurića, koji je vlasnik Zekstre i predsjednik FK Partizan, optužnica tereti i direktora DOO Akter Tihomira Trišića, vlasnika i ovlaštene osobe DOO Staša Milana Divljaka, bivšeg predsjednika UO HIP Azotara Pančevo Radosava Vujačića, zamjenika generalnog direktora HIP Azotara Pančevo Mihajla Grujića, Branka Mijića i Gordanu Mijić - vlasnike i odgovorne osobe privrednih društava 1. oktobar AD i Gradska pekara AD iz Somobra.

Đurić je, između ostalog, i dugogodišnji poslovni prijatelj predsjednika RS Milorada Dodika, a to je prijateljstvo u najboljem opisu te riječi kapitalizovano prije četiri godine, kada je privatizovana Robna kuća Boska u centru Banje Luke, a koju su kupili upravo Dragan Đurić i Miroslav Mišković. Priča o Boski počela je u oktobru 2008. godine, kada je oglašeno potpisivanje privatizacionog ugovora kojim se konzorciju Delta-Zekstra, čiji su vlasnici Mišković i Đurić, prodaje Robna kuća za tri miliona eura.
Prijavi grešku


Komentari (9)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...