BiH
0

Uhapšen diler marihuane i amfetamina

FENA
Službenici policije Odjeljenja za narkomaniju MUP-a Kantona Sarajevo u srijedu su Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu dostavili službeni izvještaj protiv J.D. rođenog 1980. iz Sarajeva zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Službeni izvještaj dostavljen je i protiv H.A. rođenog 1988. iz Sarajeva zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga te A.S. rođenog 1982. i S.M. rođenog 1989., oba iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo posjedovanje opojne droge.

Postoje osnovi sumnje da je J.D. u proteklom periodu ostvarivao kontakte sa do sada neidentificiranim osobama od kojih je nabavljao neutvrđene količine marihuane, a koju je čuvao u svom stanu u ulici Trg ZAVNOBiH-a, općina Novi Grad Sarajevo.

Nabavljenu drogu je preprodavao konzumentima droge u Sarajevu među kojima su H.A. i A.S.

Prilikom pretresa kod A.S. je pronađena i oduzeta vrećica s marihuanom i mobilni telefon. Kod H.A. su pronađena i oduzeta četiri paketića marihuane i tri mobilna telefona.

Službenici policije su kod S.M. pronašli i oduzeli dva paketića s amfetaminom i paketić marihuane.

Na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu, izvršen je i pretres stana u ulici Trg ZAVNOBiH-a, općina Novi Grad Sarajevo gdje je pronađen i od J.D. oduzet paketić s marihuanom, vrećica sa sedam sjemenki biljke cannabis, ručno spravljenja cigareta s marihuanom, kao i pribor za prepakivanje droge.

J.D. i H.A. su uhapšeni i predati na nadležnost Kantonalnom tužilaštvu.