Nakon mjesec i po
21

Uhapšen čuvar osumnjičen za krađu i podmetanje požara u kompaniji Murex

Piše: A. K.
Četrdesettrogodišnji Omer Đikanović, koji je osumnjičen za tešku krađu i podmetanje požara u kompaniji Murex u Špionici kod Srebenika, jučer je uhapšen, potvrđeno je za Klix.ba iz više izvora.

Kako je potvrđeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUPTK), muškarca inicijala O. Đ. jučer su uhapsili policijski službenici zbog sumnje na izvršenje krivičnih djela teške krađe i paljevine u kompaniji Murex u Špionici kod Srebrenika 17. septembra ove godine.

"O. Đ. je jučer lišen slobode i priveden u službene prostorije Uprave policije MUP-a TK. Radeći na rasvjetljavanju navedenih krivičnih djela i pronalasku počinalaca, policijski službenici Uprave policije MUP-a TK su u saradnji sa službenicima Policijske uprave Višegrad 21. septembra ove godine na području Višegrada pronašli otuđeno vozilo koje pripada firmi Murex", rečeno je iz MUP-a TK.

Nakon kriminalističke obrade O. Đ. će danas biti predat Kantonalnom tužilaštvu u Tuzli na daljnje postupanje, a postoji i mogućnost za određivanje mjere pritvora.

Kako je za Klix.ba potvrđeno iz više izvora, O. Đ. je Omer Đikanović, čuvar u kompaniji Murex koji je u vrijeme izbijanja vatre i pljačke prostorija bio u krugu firme.

Nakon izbijanja požara Đikanoviću se izgubio svaki trag, a nakon mjesec i po potrage je lociran i uhapšen.

Kako smo ranije pisali, podmetanju požara prethodila je pljačka u kompaniji Murex. Tom prilikom je iz metalnog sefa otuđeno skoro 10.000 KM.