{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ugroženim stanovnicima odsječenih sela kod Livna dostavljena pomoć

Klix.ba
11.1.2019. u 19:26
50
4
Ugroženim stanovnicima odsječenih sela kod Livna dostavljena pomoć
50
Pomoć u hrani i higijenskim potrepštinama tim Federalne uprave civilne zaštite dostavio je socijalno ugruženim i starim osobama u Donjim Kazancima i Crnom Lugu u općini Bosansko Grahovo i u livanjskim selima Sajkovići i Radanovci.
Pakete sa hranom i higijenskim namirnicima obezbijedio je livanjski Crveni krst/križ, a čizme i kabanice Uprava civilne zaštite Kantona 10.

Naime, radi se o nepristupačnim selima pa se moraju koristiti terenska vozila, a i proteklih godina FUCZ je u zimskom periodu dostavljala pomoć ugroženom stanovništvu na ovom području.

"Prethodno su radnici Uprave civilne zaštite Kantona 10 pokušali doći do stočarskih porodica na visoravni Kruzi ispod planine Cincar kako bi im uručili hranu, higijenske potrepštine, čizme i kabanice, ali su se zbog snijega i leda morali vratiti", rekli su iz Federalne uprave civilne zaštite.

Naglasili su da je Federalna uprava civilne zaštite i proteklih godina u zimskom periodu dostavljala pomoć ugroženom stanovništvu na ovom području.

Pošto nije uspio danas, tim FUCZ-a će se u toku sutrašnjeg dana terenskim vozilom pokušati probiti do snijegom zametenih stočara na visoravni Kruzi ispod planine Cincar.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: