{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ugradnja ravnopravnosti spolova u politike rada tijela vlasti

F
20.6.2007. u 17:38
0
0
Ugradnja ravnopravnosti spolova u politike rada tijela vlasti
0
Ugradnja ravnopravnosti spolova u politike rada tijela vlasti
Predstavnici javnih vlasti na svim nivoima u BiH moraju osigurati ravnopravnost spolova u svim javnim sferama i raditi na uklanjanju diskriminacije na temelju spolova u okviru prakse, politike i usluga zapošljavanja, kazala je Renate Frech, savjetnica OSCE-a za pitanja ljudskih prava, na radionici “Standardi i mehanizmi ravnopravnosti spolova u BiH- primjena na lokalnom nivou” .
Organizator radionice je Misija OSCE-a u BiH u suradnji s entitetskim centrima za pitanje spolova, a namijenjena je bila članovima komisija za ravnopravnost spolova, predstavnicima općinskih vlasti i nevladinih organizacija, saopćeno je iz OSCE-a.

Svrha radionice je uspostava mreže učesnika koji će raditi na poboljšanju primjene Zakona o ravnopravnosti spolova u BiH i poštovanja međunarodnih standarda o pitanju prava žena.

“OSCE bi želio da vlasti BiH pojačaju i udruže snage kako bi osigurali potpunu i efikasnu primjenu Zakona o ravnopravnosti spolova”, naglasila je Frech.

U posljednjim napomenama vlastima BiH Komisija za uklanjanje diskriminacije nad ženama složila se da se mora raditi na poboljšanju primjene spomenutog zakona. Ugradnja elementa ravnopravnosti spolova u sve politike djelovanja vlasti je od velikog značaja za državu, a Vijeće ministara BiH nastavlja ispunjavati važne ciljeve sadržane u Državnom planu aktivnosti za ravnopravnost spolova.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: