{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ugovori SDA o prodaji državnih firmi bit će poznati javnosti

S
13.6.2012. u 20:30
7
71
Ugovori SDA o prodaji državnih firmi bit će poznati javnosti
7
Ugovori SDA o prodaji državnih firmi bit će poznati javnosti
Zlatko Lagumdžija i Sulejman Tihić
Socijaldemokratska partija BiH optužila je lidera SDA Sulejmana Tihića da pokušava SDP-u podmetnuti vlastiti plan prodaje javnih kompanija u BiH, navodeći da će građani sigurno saznati kakve su sve ugovore o prodaji državnih firmi potpisivali kadrovi SDA i šta su lično od svega toga dobili.
U SDP-u ističu da Vlada Federacije BiH danas na sve moguće načine pokušava umanjiti štetu po budžet i građane FBiH koja može nastati iz Ugovora o dokapitalizaciji Energopetrola, kojeg je sklopila Vlada koju je vodila SDA.

U SDP-u smatraju da je Tihić najodgovorniji čovjek za izbijanje posljednje političke krize koja je nastala usljed odbijanja SDA da glasa za budžet BiH, što predstavlja nezapamćeni atak na BiH.

Lider SDA Sulejman Tihić rekao je da SDP želi prodati BH Telecom i Fabriku duhana Sarajevo, te ocijenio da bi jedan od ključnih razloga nastojanja da se SDA izgura iz vlasti mogla biti želja za kontrolom nad javnim preduzećima u Federaciji BiH.

Prema riječima Tihića, SDP način odlučivanja u toj partiji želi predstaviti kao metod odlučivanja u institucijama i javnim preduzećima, odnosno "da se iz jednog centra sve kontroliše".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: