Požari u Hercegovini
90

Ugašeni požari u Čitluku i Čapljini, helikopteri Oružanih snaga se vraćaju u Konjic

G. Š.
Uz pomoć helikoptera Oružanih snaga BiH koji od jutarnjih sati iz zraka pomažu gasiti požare u Hercegovini, vatra koja je bjesnila tri dana na području Čitluka i Čapljine je ugašena, potvrđeno je za Klix,ba.
Kako nam je kazao šef vatrogasne jedinice Čapljina Mate Jurković angažman helikoptera Oružanih snaga BiH je završen i vatra je ugašena, a sad je pred vatrogascima veliki posao čišćenja kako se ne bi požari ponovno aktivirali.

"Većinom je sve ugašeno, ali kako je ogromna površina u pitanju i s obzirom na to da se požar bio proširio na više krakova moramo sve očistiti kako se ne bi ponovno aktivirao. Vatra je bila zahvatila sve od Šurmanaca do Bijakovića i Gradca kompletno područje. Sad su ostale velike naslage, na dosta mjesta se požari se ponovno počinju aktiviraju, teren je dosta težak i sve radimo naprtnjačama, ali smo svi na terenu i nadamo se da ćemo danas sve završiti i mirno ući u noć", kazao je Jurković.

Ističe da je najvažnije da se vatra ugasila i da je helikopter Oružanih snaga stigao jutros kad je bilo najkritičnije ispod brda Zoljevac gdje je vatra ugrozila porodične kuće.

"Požar je ugašen i to je glavno najvažnije, ako nam vjetra ne bude otežavao situaciju neće više biti nikakvih problema" zaključio je Jurković.

Helikopteri Oružanih snaga nakon što su požari ugašeni na području Čitluka i Čapljine su se ponovo uputili prema Konjicu gdje su jutros ublažili stanje i nastavljaju gasiti vatrenu stihiju koja je zahvatila više od 20 hektara površine.