{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ugašen Košarkaški klub Zenica Čelik

S
15.9.2008. u 15:01
0
7
Ugašen Košarkaški klub Zenica Čelik
0
Ugašen Košarkaški klub Zenica Čelik
U trenutku kada košarkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine predvode četiri Zeničanina i u kada gradske strukture dovršavaju izgradnju Gradske arene, grad Zenica ostao je bez jednog od najvažnijih sportskih kolektiva – košarkaškog kluba Zenica Čelik.
"Sramotna reakcija javnosti i gradskih vlasti na odluku čelnika kluba da ugase Klub sa višedecenijom tradicijom, pokazuje nam kolika se brige i pažnje posvećuje sportu u ovom gradu.

Koalicjija SDU-LDS smatra da se ovim potezom daje jasno do znanja omladini ovog grada kakvu sportsku perspektivu mogu ovdje ostvariti.

Zanima nas kome se gradi Gradska arena i tko će je koristiti kada grad Zenica nema kvalitetnog kluba iz selekcije dvoranskih sportova, jer rukometaši i odbojkaši su već godinama u nižim rangovima takmičenja.

Građani Zenice zaslužuje bolju gradsku administraciju koja će problem sporta riješiti sistematski, a ne parcijalno kao što se do sada radilo. Gradsku arenu čekamo 30 godina, samo nas zanima da li se ona sada pravi sportistima ovog grada ili ''turbo-folk pjevačima," navodi se u saopćenju ove stranke.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: