BiH
0

Ug "Front": Skandalozan i izdajnički potez generala armije BiH Halilovića i nekolicine poslanika

FENA
Udruženje građana "Front" ocjenjuje skandaloznim i izdajničkim potez bivšeg načelnika štaba i generala Armije BiH Sefera Halilovića i nekolicine poslanika u državnom parlamentu iz SDA, Stranke za BiH i oba HDZ-a, koji su na sjednici parlamenta BiH 4. juna odbili uvrštavanje u dnevni red tačke: „Informacija o odlikovanjima i priznanjima koja je od 1992. do 1995. godine uručio najtraženiji ratni zločinac Radovan Karadžić“.

"Izdaja ostalih poslanika i kriminaliziranih visoko-stranačkih funkcionera s Bakirom Izetbegovićem na čelu i nije zabrinjavajuća, koliko je zabrinjavajuća izdaja generala Armije BiH Sefera Halilovića, koji je bio prisutan na spomenutoj sjednici, ali uopšte nije glasao. Ovaj izdajnički čin od karijerista i etno-mafijaških političara dovoljan je pokazatelj građanima kome više ne smiju dozvoliti da u njihovo ime ruše opstojnost BiH", navodi se u saopćenju Udruženja građana "Front".

Dodaje se da je popis osoba koje su primile najveća Karadžićeva odlikovanja vjerovatno jasan pokazatelj samog razloga odbijanja inicijative.