{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


UG Front poručuje - zaštiti se!

S
23.9.2008. u 13:00
0
31
UG Front poručuje - zaštiti se!
0
UG Front poručuje - zaštiti se!
Predsjednik Udruženja građana "Front“ Danijel Senkić prezentirao je u utorak plakat "Zaštiti se!!!“ kojim će Front dati punu podršku u nastojanjima da se biračima skrene pažnja da ne naprave grešku na predstojećim lokalnim izborima.
Danijel Senkić je naglasio da se Front odlučio na jedan nesvakidašnji potez jedne nevladine organizacije, da na satiričan, a ipak ozbiljan način, slikom pošalje poruku biračima i skrene im pažnju na opasnost glasanja za stranke iz tzv. vladajuće šestorke, koje bi u slučaju pobjede i na lokalnom nivou nastavili nanositi zlo građanima BiH, kako to uspješno čine na višim nivoima vlasti.

Ovim plakatom se također želi razbiti učmalost već tradicionalno depresivnih predizbornih kampanja.

Član Upravnog odbora Fronta prof. Alma Mandžić naglasila je da su lokalni izbori test nacionalističkim strankama kako bi uvidjeli koliko su uspješne ideje i djela koja provode, te nastojanja da se stereotipnim kampanjama ponovo zadrže mladi da ne izađu na izbore i ne budu ključ korjenitih društvenih promjena u našoj sredini.
Stoga, iz Udruženja građana "Front“ pozivaju mlade da se odupru nastojanjima političara i izađu na izbore, te ne dozvole da ih istrošeni političari podjele po nacionalnim torovima, kako bi zaboravili na probleme koji su isti za sve mlade ljude u BiH, jer u principu razlike ne postoje.

"Front“ još jednom podvlači da se nada da će nakon ovih izbora moći uraditi nove plakate, na kojima će ilustrirati pobjedu nad prenosivom bolešću u BiH zvanom nacionalizam. Izbori 5. oktobra ove godine su period kada se građani naše zemlje moraju zaštititi od nacionalizma, poručuju iz Udruženja "Front".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: