BiH
0

UG Front oštro osuđuje izjave Milorada Dodika

FENA
Udruženje građana "Front" oštro je u subotu osudilo izjave, kako ističu u saopćenju, dokazanog fašiste i sljedbenika četničke ideologije Milorada Dodika izrečene u petak u povodu obilježavanja 13. godišnjice od počinjenog genocida nad Bošnjacima u Srebrenici, gdje je na jasan način izjednačio žrtve s počiniteljima genocida.

"Kriminalizirani i mafijaški premijer genocidnog entiteta stvorenog na kostima civila, žena i djece, na jasan način je marginalizirao značaj obilježavanja godišnjice ovog najtragičnijeg događaja u istoriji savremenog svijeta, ismijavajući srebreničke žrtve i praveći ikonizirane ceremonije za stradale Srbe u okolini Srebrenice, predvođene đavoljim slugom, dokazanim ratnim huškačem i mogućim pedofilom vladikom Kačavendom", kaže se u saopćenju Udruženja građana "Front" iz Tuzle.

"Front" je u subotu ponovo uputio molbu visokom predstavniku Miroslava Lajčaka "da hitno napusti funkciju i prepusti je osobi koja će smoći snage da spriječi širenje fašizma i nastavak genocida u BiH od zločinca i fašiste Milorada Dodika".