BiH
0

Udruženje za zaštitu tekovina BiH: Jučerašnja okupljanja su neke poznate stvari

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Udruženje za zaštitu tekovina borbe za Bosnu i Hercegovinu uputilo je danas otvoreno pismo sudionicima sjednice Vijeća za implementaciju mira u BiH u kojem ih poziva da ubrzaju hod Bosne i Hercegovine na putu uključivanja u evropske integracione tokove.

U pismu, koje je potpisao predsjednik ovog udruženja Mustafa Polutak, navodi se da su se jučer u Banjoj Luci i u drugim gradovima naše zemlje odigrale neke poznate stvari koje je neko nazvao okupljanjima i događanjima naroda, što je, kako smatraju u ovoj asocijaciji, uvreda za narod.

  • Ovo su događanja jedne loše i promašene politike, a narod je pozvan da malo ukrasi scenu, navodi se u pismu, uz ocjenu kako je sve je učinjeno da se stvarnost u kojoj žive ljudi u našoj zemlji prikaže i shvati kao stvarnost na koju ne možemo da utičemo.

Iz Udruženja za zaštitu tekovina borbe za BiH upozoravaju da se želi nametnuti osjećanje da se sav život u našoj zemlji sveo na ponavljanje, u nekoliko varijanti dogovora i izigravanja dogovora i srljanja iz lošeg u gore, u omamljenost idejama koje dugoročno ne otvaraju nikakvu perspektivu.