BiH
0

Udruženje Tužilaca BiH: Čak je i FTV uključena u otvorenu kampanju protiv Tužiteljstva BiH

Sarajevo-x.com
Povodom posljednje emitovane emisije političkog magazina "60 minuta", Udruženje Tužilaca BiH objavilo je saopćenje za javnost. U njemu se navodi da neprestani neargumentirani napadi na Tužiteljstvo BiH i Glavnog tužitelja poprimaju otvorene kampanje protiv tog dijela sudbene vlasti.
"Neprestani neargumentirani napadi na Glavnog tužitelja Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, Tužiteljstvo BiH, te tužiteljsku organizaciju u Bosni i Hercegovini u cjelini, poprimaju razmjere otvorene kampanje protiv toga dijela sudbene vlasti u Bosni i Hercegovini, u koje su uključeni pored nekih slobodnih medija, čak i Federalna televizija kao javni televizijski servis", stoji u saopćenju.

"Svojom šutnjom Upravni odbor Federalne televizije, te Regulatorna agencija za komunikacije, napose, ničim ne remete ozračje medijskog linča kojega, već više mjeseci, provode pojedini novinari informativnog programa, zbog čega pozivamo navedena tijela da preispitaju ove napade, te javno priopće koliko su sukladni temeljnim programskim načelima istinitog, cjelovitog i nepristrasnog informiranja", navodi se u saopćenju.