{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Udruženje "SOS Sarajevo" više ne može da zbrinjava ni povrijeđene životinje

F
17.11.2006. u 20:30
0
2
Udruženje "SOS Sarajevo" više ne može da zbrinjava ni povrijeđene životinje
0
Udruženje "SOS Sarajevo" više ne može da zbrinjava ni povrijeđene životinje
Udruženje za sprječavanje okrutnosti nad životinjama SOS Sarajevo, zbog nedostatka prostora i manjka potrebnih finansijskih sredstava, od danas neće moći zbrinjavati, kao što je to činilo posljednjih devet godina, ni povrijeđene životinje.
Dio životinja o kome je Udruženje skrbilo, a riječ je o deset pasa, na putu je do udomitelja u Njemačkoj, dok će ostatak vjerovatno biti udomljen u BiH. Tu odluku Udruženje smatra frustrirajućom, ali u ovoj situaciji i jedino mogućom, jer je iscrpilo, u tom smislu, sve svoje raspoložive mogućnosti.

Udruženje je u saopćenju za javnost naglasilo da je dosadašnjim radom uspjelo da Bosnu i Hercegovinu makar približi onim zemljama koje odnos prema životinjama smatraju civilizacijskim dostignućem i koje cijene univerzalne vrijednosti.

SOS Sarajevo predstavlja BiH u WSPA (Svjetsko udruženje za zaštitu životinja). U asocijaciji je do 2009. godine sa RSPCA (Kraljevskim udruženjem za sprječavanje okrutnosti nad životinjama". Potpisnik je Svjetske deklaracije za zaštitu životinja, odnedavno i ravnopravni član WVS (Svjetski veterinarski servis).

Sve to nije bilo dovoljno da naiđemo na razumijevanje lokalnih vlasti, osim časnih izuzetaka, koje, ako nisu htjele pomoći, nije trebalo ni sprječavati nas u realizaciji naših nakana, iz kojih, sviđalo se to nekome ili ne, može proizaći samo dobro. Za sve, navedeno je u saopćenju.

SOS najavljuje da će nastaviti djelovanje "onim metodama koje su do sada bile neopravdano stavljene u drugi plan (najvažnije je bilo spasiti trenutno ugroženi život), a koje je neophodno implementirati u neko društvo, kako bi se promijenila kolektivna svijest o odgovornosti ljudi za sudbinu životinja i prirode uopće".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: