Humanitarna akcija
29

Udruženje "Ruku na srce" prikuplja školski pribor za djecu iz siromašnih porodica

Klix.ba
Humanitarna organizacija studenata "Ruku na srce" i ove godine organizuje akciju prikupljanja školskog pribora za mališane iz socijalno ugroženih porodica s područja Kantona Sarajevo.

Udruženje poziva sugrađane i predstavnike kompanija da uzmu učešće u ovom humanitarnom projektu i svojim donacijama do 8. septembra djeci uljepšaju početak školske godine.

Imajući u vidu da početak školske godine sa sobom nosi i značajne izdatke za roditelje, cilj akcije je pomoći djeci iz porodica teškog materijalnog stanja, kako bi mališani mirno krenuli u novu školsku godinu.

Sve donacije školskog pribora kao i školskih knjiga možete predati u prostorije udruženja na adresi Esada Pašalića 8 (Dobrinja) subotom i nedjeljom u periodu od 10 do 12 sati ili bilo kome od članova udruženja u nekom drugom terminu.

Više informacija možete dobiti putem broja telefona: 061/338-657; emaila [email protected] ili putem poruke na Fan Page-u), a otvoren je i žiro račun 1990490056036171, Sparkasse Bank s naznakom: Za akciju prikupljanja školskog pribora.

Udruženje “Ruku na srce“ djeluje pod motom: "Znamo da ne možemo promijeniti svijet, ali ponekad je i malo dovoljno da nečiji svijet učinimo ljepšim".