Obradujte najmlađe
92

Udruženje "Ruku na srce" : Budite dio projekta "Bajram je radost za svako dijete"

Klix.ba
Udruženje "Ruku na srce" u okviru humanitarnog projekta "Bajram je radost za svako dijete“, već tradicionalno, četvrti put organizuje prikupljanje i podjelu bajramskih paketića za mališane iz socijalno ugroženih porodica.

"Prethodne tri godine, koliko radimo ovaj projekt, uspjeli smo obradovati više od 100 djece iz Sarajeva na svakoj od podjela, a ovog puta, s obzirom na to da za to imamo mogućnost, odlučili smo paketićima obradovati mališane iz manjih sredina Bosne i Hercegovine", rekla je Najla Hrustan, predsjednica Udruženja "Ruku na srce".

Priključite se akciji i budite dio bajramske radosti mališana iz socijalno ugroženih porodica. Donirajte slatkiše, igračke (ne moraju biti nove, ali poželjno očuvane i oprane), slikovnice, školski pribor, novčane donacije ili gotove paketiće.

"Do sada, svake godine smo imali veliki broj donacija i naši sugrađani su vrlo svjesni potreba ovih porodica, a posebno su osjetljivi na našu djecu i baš zato sa zadovoljstvom nastavljamo realizovati ovaj projekat iz godine u godinu. Pozivamo sve one koji su u mogućnosti da nam pomognu ponovo unijeti istinsku radost u dječija srca", dodala je Hrustan.

Novčane donacije moguće je uplatiti na broj žiro računa – 1990490056036171 (Sparkasse Bank, sa naznakom: Za akciju “Bajram je radost za svako dijete”).

Rok za prikupljanje donacija je 24. maj. Za sve dodatne informacije i dostavljanje donacija možete kontaktirati udruženje putem maila [email protected] ili Facebooka.