{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Udruženje Renesansa organiziralo akciju 'Narcisom protiv raka dojke'

F
8.4.2017. u 13:23
9
1
Udruženje Renesansa organiziralo akciju 'Narcisom protiv raka dojke'
9
Udruženje građanki "Renesansa" danas je akcijom "Narcisom protiv raka dojke", održanom na gradskom trgu ispred sarajevske Katedrale, obilježilo Dan narcisa, koji se u svijetu obilježava i kao Dan borbe protiv ove opake bolesti.
"Svake godine, sada već tradicionalno izlazimo na ovo mjesto da proslavimo dolazak proljeća i novog života. Prilika je to za one koji su uspjeli da se izbore s teškom bolešću da slave tu svoju pobjedu, a da podržimo one koji su nažalost danas u situaciji da vode jednu veliku bitku za svoje zdravlje, pogotovo kada analiziramo kakvo je stanje i tretman bolesnika u našoj zemlji", izjavila je predsjednica Udruženja "Renesansa", Spomenka Hadžić.

Dan narcisa, cvijeta čija je simbolika buđenje života i nade, obilježava se početkom proljeća, a članice "Renesanse" odlučile da ga ove godine označe u okviru obilježavanja 6. aprila, Dana grada Sarajeva.

Ujedno, ova manifestacija se održava i povodom 7. aprila, Svjetskog dana zdravlja. Aktivistice "Renesanse" u svakoj prilici ističu značaj prevencije i ranog otkrivanja raka dojke koje dovodi do ohrabrujuće visokih izgleda za izlječenje.

Aktivisti također ističu da društvo treba više da se uključi u mjere prevencije i borbe protiv opake bolesti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li se BiH adekvatno i humano odnosi prema migrantima?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: