Sarajevo
0

Udruženje Renesansa i SARTR organiziraju predavanje "Za zdrave dojke"

FENA
Udruženje građanki Renesansa u saradnji s teatrom SARTR upriličit će danas u prostorijama Teatra predavanje o temi "Za zdrave dojke".

U saopćenju za javnost navodi se da će se posjetiocima obratit prim. dr. Naila Mahić-Hadžismajlović, s Klinike za onkologiju Kliničkog centra Univerziteta Sarajevo, a ulaz je besplatan.

"Ovo nije prva saradnja Udruženja žena Renesansa i SARTR-a. Naime, sav prihod od predstave 'Ay Carmela', odigrane u februaru ove godine, SARTR je poklonio za potrebe Udruženja", navodi se.

Udruženje građanki Renesansa Sarajevo osnovano je 8. maja 1999. godine, kao nestranačka, nevladina i neprofitna organizacija žena oboljelih i liječenih od tumora dojke pod motom: "Bolesni pomažu bolesnim - naučimo živjeti s bolešću - život me ponovo zove".

Misija Udruženja je pružanje pomoći oboljelim i liječenim od tumora dojke, bez obzira na njihovu dob, nacionalnost i obrazovanje, te educiranje populacije o zdravstvenoj zaštiti, ranom otkrivanju tumora dojke i tretmanu oboljelih na području Kantona Sarajevo i Federacije BiH.