Dobra saradnja
38

Udruženje privatnih vrtića moli ministricu Bogunić da preispita odluku o ostavci

A.D.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Iz Udruženja privatnihpredškolskih ustanova KS reagirali su na odluku ministrice obrazovanja KS Zinete Bogunić o podnošenju ostavke.

"S velikom nevjericom primili smo vijest o vašoj odluci da podnosite ostavku na mjesto ministrice za obrazovanje, nauku i mlade KS. Kao članice Udruženja privatnih predškolskih ustanova u Kantonu Sarajevo, ističemo našu zahvalnost za profesionalnu i otvorenu saradnju koju smo imali sa Vama i Vašim timom, a naročito smo zahvalni na osjećanju prihvaćanjai uvažavanja koje ste pružili nama iz privatnih obrazovnih ustanova. Pokrenuli ste i u kratkom vremenu unijeli mnogo pozitivnih promjena i poduzeli korake za sveobuhvatne promjene i u oblasti predškolskog odgoja i obrazovanja, a čemu svjedočimo upravo ovih dana kada ste Vi i Vaše kolege u vladi Kantona Sarajevo riješili problem tzv. liste čekanja za upis djece u vrtiće", naveli su u pismu.

Uvjereni su da bi Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade, ili bolje rečeno, “obrazovne vlasti u Kantonu Sarajevo”s s njom na čelu, učinilo još mnogo dobroga u sistemu formalnog obrazovanja kojem pripada i predškolski odgoj i obrazovanje koje nikada do sada nije doživjelo reformu.

"Plašimo se da se vašim odlaskom ponovo vraćamo “na staro” i zaustavljamo se u koraku. Stoga vas molimo da još jednom prespitate vašu odluku o ostavci zarad djece i mladih o kojima brinemo, ali i njihovih roditelja koji su sa gorčinom primili top vijest koja danas kruži medijima. Vi ste pokazali da je pravedno i pravično obrazovanje moguće i da u dobroj saradnji i pozitivnoj komunikaciji itekako možemo ići naprijed", saopćili su.