{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Udruženje poljoprivrednika u BiH o potezima Vijeća ministara

F
FENA
11.4.2008. u 14:06
0
0
Udruženje poljoprivrednika u BiH o potezima Vijeća ministara
0
Udruženje poljoprivrednika u BiH o potezima Vijeća ministara
Udruženje poljoprivrednika u Bosni i Hercegovini oglasilo se priopćenjem za javnost u kojem ta udruga reagira na jučerašnju raspravu u Parlamentarnoj skupštini BiH o implementaciji CEFTA-e.
Predsjedavajući Vijeća ministara Nikola Špirić i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Slobodan Puhalac imali su "figu u džepu" kada su obećavali posebne mjere za neutralizaciju očekivanih negativnih efekata na domaću poljoprivredu, navodi se u priopćenju.

Mjere predložene u Parlamentu zadovoljavaju samo birokratsku formu, jer se radi tek o reciklaži ranijih obaveza Vijeća ministara i entiteta prema poljoprivredi, tvrde u Udruženju poljoprivrednika u BiH.

"Poljoprivrednicima je poručeno, i od strane zakonodavaca i izvršne vlasti, da ne gaje iluziju da će im se dozvoliti da učestvuju u kreiranju bilo kakvih politika i propisa, te da su i pravilnik o obaveznoj konsultaciji nevladinog sektora pri izradi zakona i propisa, kao i sporazum Vijeća ministara i nevladinog sektora samo još jedan papir koji vlast zaboravi čim ga potpiše", stoji u priopćenju Udruženja poljoprivrednika u Bosni i Hercegovini.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: