{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Udruženje poljoprivrednika BiH zadovoljno suradnjom s resornim ministarstvom

F
17.9.2007. u 17:05
0
0
Udruženje poljoprivrednika BiH zadovoljno suradnjom s resornim ministarstvom
0
Udruženje poljoprivrednika BiH zadovoljno suradnjom s resornim ministarstvom
Neum
Predstavnici Udruženja poljoprivrednika u BiH sudjelovali su 14 i 15. septembra na okruglom stolu koji je organizovalo federalno Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Neumu.
Seminar je obuhvatio teme Zakona o novčanim podrškama u poljoprivredi i ruralnom razvoju u FBiH, rebalans Programa podrški za 2007. te pripremu trogodišnjeg Programa podrški za period 2008. -2010.godina.

Poljoprivrednici su zadovoljni trenutnom suradnjom s resornim ministarstvom i statusom partnera u raspravi te mogućnošću davanja primjedbi i sugestija kako bi se stanje u poljoprivredi što prije normaliziralo u odnosu na susjedne zemlje i općenito zemlje okruženja.

Seminar je bio prilika da predstavnici Udruženja ukažu na mnoge dosadašnje nedostatke i propuste zakona i naputaka za ostvarivanje podršk,i ali i da se pokaže spremnost na razumijevanje prema sadašnjem rukovodstvu ljudi u ministarstvu.

-Ovo je za nas najava novog poglavlja jer prethodnici spomenutog ministarstva za razliku od sadašnjih nisu imali sluha za to. Najavljeni su nastavci započetih aktivnosti i skupova te uvažavanja naših prijedloga, istakao je v.d. predsjednika Udruženja u BiH Miro Pejić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: