BiH
0

Udruženje poljoprivrednika BiH: Isplata poticaja ili protesti

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Udruženje poljoprivrednika BiH jučer je federalnom ministru finansija Anti Krajini i premijeru Nerminu Nikšiću uputilo otvoreno pismo kao upozorenje pred, kako navode, proteste koji bi u vrlo kratkom roku mogli eskalirati u nezapamćene proteste u regionu.

Predsjednik udruženja Miro Pejić u pismu je iskazao punu podršku protestima poljoprivrednika Srednjobosanskog kantona, podržao njihove zahtjeve i poručio da to nije kraj.

On tvrdi da se u trezoru nalazi oko 2,5 miliona KM namijenjenih poljoprivrednicima, te upozorava Vladu, ministra finansija i premijera da ne politiziraju trenutnu situaciju, već da u hitnom postupku isplate novac koji je predhodno osiguran.

"Molimo ministra Krajinu da ne iznosi djelimičnu istinu i da ne obmanjuje javnost. Dajemo rok od 24 sata da provedete zahtjev, a ukoliko se to ne dogodi najavljujem prosjede upozorenja koji u vrlo kratkom roku mogu eskalirati u nezapamćene prosjede u regionu", naveo je Pejić u otvorenom pismu, saopćeno je iz Udruženja poljoprivrednika BiH.