BiH
0

Udruženje penzionera u BiH: Štrajk zdravstvenih radnika po leđima građana

FENA
Udruženje penzionera u BiH upozorilo je u utorak kako štrajk zdravstvenih radnika, koliko god bio opravdan, najviše pogađa penzionere koji čine najveći broj pacijenata u zdravstvenim ustanovama.
  • Podršku njihovom zahtjevima za sada građani pružaju i razloge štrajka razumiju ali takvo stanje neće moći dugo da potraje. Negdje će sigurno doći do greške, nekome će zbog štrajka život biti doveden u pitanje i na takvom slučaju će svi razlozi uskraćivanja medicinske pomoći potpuno pasti, navodi Udruženje penzionera u BiH u saopćenju.

Udruženje također ističe kako se i ovaj štrajk odvija preko leđa običnih građana, te smatra da bi bilo bolje da su zdravstveni radnici izašli na ulice, protestovali ispred zgrade Federalne vlade i Parlamenta ili na neki drugi način izrazili svoj protest.

  • Štrajk bi mogao da potraje sedmicama, a kada se i završi, pregledi na koje smo prije štrajka morali čekati i po dva - tri mjeseca sada će biti još više prolongirani. Nažalost, pacijenti ne mogu sebi priuštiti taj luksuz da štrajkom izraze svoje nezadovoljstvo stanjem u zdravstvu i ostaje im samo jedno - da šutke pristanu na sve, navodi se u saopćenju.