{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Udruženje penzionera u BiH poziva na proteste

F
FENA
20.11.2007. u 12:13
0
0
Udruženje penzionera u BiH poziva na proteste
0
Udruženje penzionera u BiH poziva na proteste
Udruženje penzionera u BiH danas je pozvalo penzionere, nevladine organizacije i građane da se organizirano i demokratskim protestima suprotstave politici koja se vodi protiv njih i zaustave siromaštvo i bijedu ogromne većine građana.
- Udruženje penzionera u BiH je do sada u više navrata upozoravalo javnost na drastična poskupljenja životnih namirnica i povećanje troškova života od uvođenja PDV-a. Nažalost, kulminaciju drastičnog i anarhičnog poskupljenja doživjeli smo ovih zadnjih dana, što je dovelo u još nesnošljiviju situaciju ugrožene kategorije našeg društva među kojima prednjače penzioneri, stoji u saopćenju Udruženja penzionera u BiH .

Također, ovo udruženje poziva Vladu Federacije BiH da izmiri dug od 34 miliona KM za benificirane penzije, tako da bi penzije za novembar i decembar mogle biti isplaćene s većim koeficijentom, što bi rezultiralo povećanjem penzija do šest posto u narednih šest mjeseci.

- Iznos od 150 miliona KM koji je predviđen za prenošenje u budžet za 2008. predlažemo da se odmah uključi u socijalne programe. Penzioneri ne mogu prihvatiti da će Vlada Federacije BiH s 10 KM ublažiti vrlo tešku materijalnu situaciju penzionera, jer je prijedlog sraman i nije dostojan sadašnjoj situaciji, kaže se u saopćenju Udruženja penzionera u BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: