{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Udruženje "Obrazovanje gradi BiH" - 15 godina u službi djece

F
12.2.2009. u 14:48
0
5
Udruženje "Obrazovanje gradi BiH" - 15 godina u službi djece
0
Udruženje "Obrazovanje gradi BiH" - 15 godina u službi djece
Jovan Divjak
Udruženje "Obrazovanje gradi Bosnu i Hercegovinu" u ovoj godini obilježava 15 godina djelovanja, tako da će se aktivnosti odvijati pod motom "15 godina u službi djece".
U nizu tih programa bit će upriličena i podjela stipendija učenicima osnovnih i srednjih škola i studentima BiH 14. februara u Udruženju.

Udruženje "Obrazovanje gradi Bosnu i Hercegovinu" u kontinuitetu od 1994. stipendiranjem zadovoljava osnovne obrazovne potrebe djece koja su u ratu izgubila roditelje, invalidne, talentovane djece i djece romske nacionalne manjine.

U dosadašnjem periodu djelovanja, uključujući 311 stipendista u školskoj 2008./09. godini, više od 800 donatora podržalo je napore Udruženja da za 2.952 korisnika olakša pristup obrazovnom sistemu da bi uspješno završili školovanje i postali korisni članovi zajednice.

Prodajom kalendara Udruženja za 2009. osigurana su sredstva za stipendiranje 68 učenika i studenata. Pored novca, Udruženje je 15 kompjutera s pripadajućom opremom doniranih od francuske nevladine organizacije Equinox podijelilo školama u Bugojnu, Jajcu i Gornjem Vakufu.

Udruženje je radi zadovoljavanja edukativnih i rekreativnih potreba, u januaru za 23 korisnika, realiziralo projekt zimovanja u trajanju 10 dana, u vikend naselju kod Kladnja, saopćeno je iz Udruženja "Obrazovanje gradi Bosnu i Hercegovinu".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: