{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Udruženje novinara RS-a osudio nove "liste" nepodobnih medija

F
3.3.2014. u 17:21
0
7
Udruženje novinara RS-a osudio nove "liste" nepodobnih medija
0
Udruženje novinara RS-a osudio nove  "liste" nepodobnih medija
Upravni odbor Udruženja novinara Republike Srpske osudio je pojavu novih "crnih lista“ na javnoj sceni, na kojima se našao i određeni broj medija, kao i pojedinaca iz medijske profesije.
Smatraju posebno neprihvatljivom činjenicu da se takvi sadržaji prenose na zvaničnim internet stranicama političkih stranaka.

"Odgovornost za takav neprimjeren čin je tim veća ukoliko je riječ o partijama koje participiraju u izvršnoj vlasti na nivou RS i BiH", stoji u saopćenju Upravnog odbora Udruženja novinara RS-a.

Ističe se da nijedna razlika u mišljenjima, dok god se kreće u okvirima zakona i profesionalnog kodeksa, kada je riječ o medijima, ne može da bude osnova za bilo kakav vid etiketiranja i huškanja.

Također, Upravni odbor Udruženja novinara "izražava ozbiljnu zabrinutost za stabilnost RS, ukoliko je RS došla do tačke da je mogu uzdrmati ili "srušiti" mediji, bez obzira na njihov sistem vrijednosti i način na koji posmatraju ovdašnju političku situaciju“.

Na zvaničnoj web stranici SNSD-a (www.snds.org) objavljena je "knjiga“ Stefana Karganovića i drugih autora “Rušenje Republike Srpske - Teorija i tehnologija prevrata”, u kojoj su portali: Buka, Frontal.rs, Frontal.ba, Index.hr, ABC.ba, Slobodan Vasković blogspot, zatim nevladine organizacije Transparency International, Inicijativa mladih za ljudska prava, Helsinški parlament građana, GEA, The Srpska Times, Slobodna Republika, Udruženje veterana…, kao i intelektulaci Tanja Topić, Svetlana Cenić, Damir Miljević i Aleksa Milojević, optužuju za djelovanje protiv interesa RS-a.

Predsjednik Narodne skupštine RS-a i potpredsjednik SNSD-a Igor Radojičić danas je, komentirajući to pitanje, rekao da je "riječ o knjizi koja je izazvala dosta komentara i u kojoj je dosta gluposti".

"Kao funkcioner SNSD-a mogu reći da su tu neki ljudi pisali neke gluposti", naveo je Radojičić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: