BiH
0

Udruženje nezaposlenih traži direktne prijenose sjednica državnog Parlamenta

FENA
Udruženje nezaposlenih u BiH uputilo je danas zahtjev da BHT 1 započne realizaciju redovnih i direktnih prijenosa sjednica Predstavničkog doma Parlamenta BiH.

Predsjednica ovog udruženja Irena Javor-Korjenić u saopćenju za javnost naglašava da smatra da ova molba ima dobro utemeljenje budući da je domaća javnost sve više zabrinuta neefikasnošću vlasti u BiH, posebno novog saziva Vijeća ministara i parlamenta BiH.

Nezaposlene osobe u BiH, njih oko 500.000, već godinama čekaju da stručne i sposobne osobe preuzmu oživljavanje domaće privrede, a to su bezrezervno obećavale i političke stranke čiji se funkcioneri danas nalaze na ključnim državnim pozicijama.

  • Sudeći po dosadašnjem radu, od obećanja neće biti ništa. Da ne bismo i dalje bili izloženi prevarama i lažima, smatramo da je najjednostavniji način iskoristiti moć televizije i posebno dostupnost signala BHT 1 u svim dijelovima naše države, kako bismo mogli pratiti rad poslanika u Predstavničkom domu parlamenta BiH, navela je Javor-Korjenić.

Tako bi se stekao utisak ko se i u kojoj mjeri zalaže za rješenje problema nezaposlenosti, a ko je davao prazna obećanja samo da bi osvojio poslaničku fotelju i privilegije koje ta pozicija nosi.

  • Građanima biste uveliko olakšali dilemu pred kojom se nađu u vrijeme izbora, i otvorili mogućnost da slijedeći put izaberemo bolje predstavnike, nego što je to bio slučaj do sada, istakla je predsjednica Udruženja nazaposlenih u BiH Irena Javor-Korjenić.