{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Udruženje nezaposlenih traži direktne prijenose sjednica državnog Parlamenta

F
25.5.2007. u 13:00
0
0
Udruženje nezaposlenih traži direktne prijenose sjednica državnog Parlamenta
0
Udruženje nezaposlenih traži direktne prijenose sjednica državnog Parlamenta
Udruženje nezaposlenih u BiH uputilo je danas zahtjev da BHT 1 započne realizaciju redovnih i direktnih prijenosa sjednica Predstavničkog doma Parlamenta BiH.
Predsjednica ovog udruženja Irena Javor-Korjenić u saopćenju za javnost naglašava da smatra da ova molba ima dobro utemeljenje budući da je domaća javnost sve više zabrinuta neefikasnošću vlasti u BiH, posebno novog saziva Vijeća ministara i parlamenta BiH.

Nezaposlene osobe u BiH, njih oko 500.000, već godinama čekaju da stručne i sposobne osobe preuzmu oživljavanje domaće privrede, a to su bezrezervno obećavale i političke stranke čiji se funkcioneri danas nalaze na ključnim državnim pozicijama.

- Sudeći po dosadašnjem radu, od obećanja neće biti ništa. Da ne bismo i dalje bili izloženi prevarama i lažima, smatramo da je najjednostavniji način iskoristiti moć televizije i posebno dostupnost signala BHT 1 u svim dijelovima naše države, kako bismo mogli pratiti rad poslanika u Predstavničkom domu parlamenta BiH, navela je Javor-Korjenić.

Tako bi se stekao utisak ko se i u kojoj mjeri zalaže za rješenje problema nezaposlenosti, a ko je davao prazna obećanja samo da bi osvojio poslaničku fotelju i privilegije koje ta pozicija nosi.

- Građanima biste uveliko olakšali dilemu pred kojom se nađu u vrijeme izbora, i otvorili mogućnost da slijedeći put izaberemo bolje predstavnike, nego što je to bio slučaj do sada, istakla je predsjednica Udruženja nazaposlenih u BiH Irena Javor-Korjenić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: