BiH
0

Udruženje "Kupujmo i koristimo domaće" očekuje gašenje do kraja jula

FENA
Udruženje "Kupujmo i koristimo domaće - kvalitetno proizvedeno u BiH" do kraja ovog mjeseca očekuje gašenje. Razlog tome su, kako je saopćeno iz Udruženja, opstrukcije koje izvršna i zakonodavna vlast provode na cjelokupnom sistemu bh. privrede, odnosno nepodudaranje stavova s vladajućom strukturom.

Udruženje „Kupujmo i koristimo domaće - kvalitetno proizvedeno u BiH" na kantonalnom, državnom i međunarodnom nivou podsjeća da je dosad uspjelo okupili 140 kompanija iz cijele Bosne i Hercegovine, koje zajednički rade na bh. ekonomskom prosperitetu, izbaciti jedinstveni znak „Domaće", koji je dosad usvojilo 27 kompanija iz cijele BiH, i otvoriti tri ureda izvan granice BiH, i to u Ahenu (Njemačka), Cirihu (Švicarska) i Ljubljani (Slovenija).

Nadalje, u toku maja je organizirana kampanja „Kupujmo domaće" u zemljama zapadne Evrope na kulturnim manifestacijama bh. dijaspore. Otvoreno je na desetine prodavnica s domaćom robom na tržištu zapadne Europe. Udruženje radi na animiranju nadležnih organa BiH za uspostavljanjem institucije za reguliranje kvaliteta hrane u BiH.