{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Udruženje "Kanal 92." traži obustavu deložacija

F
19.11.2007. u 12:28
0
0
Udruženje "Kanal 92." traži obustavu deložacija
0
Udruženje "Kanal 92." traži obustavu deložacija
Tridesetak građana, članova Udruženja "Kanal 92." koje okuplja porodice čiji su stanovi srušeni u ljeto 1992. godine od posljedica aviogranatiranja zeničkog naselja Kanal okupila se jutros ispred zgrade Općine Zenica, tražeći od nadležnih organa da odgode izvršenje deložacija ovih porodica, koje je najavljeno za početak decembra.
Općinski sud u Zenici nedavno je odbacio tužbu članova ovog udruženja koji su tužili Općinu Zenica, tražeći da im osigura adekvatan smještaj i nadoknadi štetu pričinjenu rušenjem zgrada u kojim su živjeli do sredine 1992. godine.

"Protestovat ćemo do 15 sati i tako će biti sve dok Općina ne udovolji našem zahtjevu da obustavi najavljene deložacije. Tražimo da se deložacije ne vrše dok se sudski postupak ne završi jer smo Kantonalnom sudu u Zenici podnijeli žalbu na presudu Općinskog suda koji je odbacio naše zahtjeve", izjavio je Nazif Čičak, potpredsjednik Udruženja građana "Kanal 92.".

Kako je Čičak najavio, u slučaju da Općina Zenica ne stopira odluku o deložacijama ovih 30-ak porodica, Udruženje će ispred zgrade Općine formirati šatorsko naselje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: