|

Udruženje invalida i hendikepiranih u BiH: Podrška Crnkiću

Udruženje invalida i hendikepiranih u BiH: Podrška Crnkiću
0
F
FENA
31.10.2007. u 10:06
0
komentara
0

dijeljenja
Udruženje invalida i hendikepiranih u BiH: Podrška Crnkiću
Udruženje invalidnih i hendikepiranih osoba u BiH podržava zahtjeve ministra za boračka pitanja FBiH Zahida Crnkića za povećanje invalidnina za ratne vojne invalide koje je on postavio 2002. godine.
-U vremenu kad sva boračka udruženja napadaju ministra i pored činjenice da ih on finansira i da im je u 2006. dao milion KM mi mu prvi put dajemo podršku, odnosno podržavamo njegove zahtjeve za povećanje invalidnina upućene Vladi FBiH 2002. godine u svojstvu predsjednika Udruženja RVI FBiH, stoji u saopćenju Udruženja.

Ministar je za RVI (20 postotne) tražio invalidninu u iznosu od 130.00 KM a za RVI (50 postotne) invalidninu od 220.00 KM.

-U nadi da ministar Crnkić nije promjenio svoj stav suočeni sa činjenicom da sadašnja invalidnina za ove kategorije iznosi 36.70 KM odnosno 95.42 KM podržavamo ga da ostvari svoje zahtjeve iz 2002. godine jer su to ujedno bila i njegova obećanja invalidima u vremenu kandidature za ministra, navodi se u saopćenju Udruženja.

Udruženje apelira na ministra da ih izvjesti ko ga u Vladi FBiH ometa u realizaciji obećanja te daodgovori hoće li njegova obećanja biti realizovana kroz projekat Jedan zakon – Jedan fond, saopćeno je.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.